Bril Glazen

Ook de beslissing welke glazen er in uw bril komen is een belangrijke stap waarbij BP Optics u graag bijstaat.

Kunststof of echt glas?

Met de huidige technische mogelijkheden kiezen de meeste klanten voor kunststof glazen. Het geringe gewicht en de onbreekbaarheid geeft meestal de doorslag.


Glas wordt nog genomen door een minderheid wanneer het gewicht geen rol speelt of wanneer men in een zeer verontreinigde omgeving werkt.

Anti-kras laag

Een anti-kras laag is zeker geen luxe. Zonder deze laag zou elke aanraking met stof en vuil resulteren in een kras.

Ontspiegeld of niet ontspiegeld?

Een anti-reflectie coating is een bewerking die hinderlijke schitteringen van invallende lichtstralen voorkomt. Er wordt een contrastrijk beeld bekomen doordat er meer licht door het glas gelaten wordt.

Vooral bij autorijden heeft een anti-reflectie coating belang. De anti-reflectie coating zal ervoor zorgen dat u minder hinder ondervindt van de lichten van tegenliggers of straatverlichting. Ook voor uw gesprekspartner is het leuker dat u ontspiegelde glazen heeft, hierdoor kan hij of zij perfect uw ogen zien.

Bijkomend voordeel bij de nieuwste anti-reflectie coating: uw glazen zijn vet- vuil- en waterafstotend. De nieuwste ontspiegelingslaag van Hoya is ook harder dan andere kunststof ontspiegelingen.

Verdund of onverdund?

Met de huidige technologieën bestaat de mogelijkheid glazen te verdunnen. Zoals uit het woord makkelijk af te leiden is, wil dit zeggen dat de glazen dunner gemaakt worden. Dit resulteert in een esthetisch resultaat. Verdunde glazen zijn steeds ontspiegeld omdat er anders een storend schaduwbeeld ontstaat.

Unifocaal, bifocaal of multifocaal ...

Unifocale glazen zijn glazen die over het gehele glasoppervlak dezelfde sterkte hebben.

Bifocale glazen zijn glazen met een verte- en een leesdeel. Het vertedeel beslaat het grootste oppervlak. Het leesdeel is een klein ‘venstertje’ dat is ingewerkt in het glas. Hierdoor kan er met hetzelfde glas ver gekeken en gelezen worden.

Multifocale of progressieve glazen zijn glazen met een verte- en leesdeel, maar ook met een tussenzicht. Bij deze glazen ziet men geen apart venstertje meer. Met deze glazen kan ook ver gekeken en gelezen worden. Er zijn veel verschillende types op de markt.

Zonneglazen

Ook zonneglazen bestaan uiteraard op sterkte. De drie standaardkleuren zijn: bruin, grijs en groen. Wenst u een specifieke kleur, dan kan dit ook gemaakt worden.